Εργαστήριο Εργάνη

Εργαστήριο Εργάνη

Το εργαστήριο ΕΡΓΑΝΗ δημιουργήθηκε από την Ελένη Παύλου και δραστηριοποιείται από το 1998 στον Πόρο. Στους τρεις αργαλειούς του υφαίνονται χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, φτιαγμένα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση της υφαντικής τέχνης. Παραδοσιακές τεχνικές συνομιλούν με καινούρια υλικά και αντλώντας έμπνευση από την φύση, προσαρμόζονται στη σύγχρονη αισθητική.

Κλωστή, κλωστή υφαίνονται παραμύθια, όνειρα, αισθήσεις, ένας καινούριος κόσμος, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο αλλά και το πιο μικρό κομμάτι υφάσματος γίνεται χάντρα, λουλούδι, καρδιά και αποκτά τη δική του αξία.

Χαλιά, μαξιλάρια, επιτοίχια ζεσταίνουν και διακοσμούν τον χώρο με γραμμές καθαρές, έντονα χρώματα και  απαλές υφές. Καθώς η ύφανση συνδυάζεται με την ζωγραφική, το κέντημα και την τσόχα, τα σχήματα ζωντανεύουν και ξεπετάγονται σε μια άλλη διάσταση.

Στο χώρο του εργαστηρίου πραγματοποιούνται σεμινάρια γνωριμίας με τις τεχνικές της υφαντικής, της τσόχας, του γνεσίματος και της κουκλοποίησης.

Τα εργαστήρια eco weaving βασίζονται στη φιλοσοφία να έρθουν μεγάλοι και παιδιά σε επαφή με την υφαντική μέσα από έναν εύκολο και ευχάριστο τρόπο. Για υλικά και εργαλεία χρησιμοποιούμε πράγματα που έχουμε όλοι στα σπίτια μας: πιρούνια, καλαμάκια, παλιά ρούχα και κάλτσες, κουτιά και άλλα και έτσι ανακυκλώνουμε ή επαναχρησιμοποιούμε τα αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε κάτι όμορφο και χρήσιμο.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω καθώς και σε ενήλικες χωρίς να χρειάζεται κάποια προηγούμενη γνώση.

www.erganiweaving.gr