Αστρονομική Ένωση Σπάρτης

Αστρονομική Ένωση Σπάρτης

Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης ιδρύθηκε από μια ομάδα έμπειρων ερασιτεχνών αστρονόμων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παρατηρησιακής αστρονομίας, της αστροφωτογραφίας, των αποκρύψεων αστέρων και της φωτομετρίας μεταβλητών άστρων. Σκοπός της Ένωσης είναι η διάδοση της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, εξορμήσεων και συναντήσεων αλλά και η ενημέρωση κι επιμόρφωση των μελών σε ένα ευρύ φάσμα αστρονομικών δραστηριοτήτων.

O Σύλλογος στοχεύει στο να προσδώσει στον σύγχρονο άνθρωπο μια ενασχόληση που θα τον βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινότητας, που θα τον προτρέψει να σηκώσει τα μάτια ψηλά και γνωρίσει ένα κόσμο μακρινό μεν, μαγευτικό δε. Η ενασχόληση με την αστρονομία μπορεί να φαντάζει δύσκολη στα μάτια ενός αρχάριου. Δεν είναι όμως έτσι. Τα έμπειρα μέλη της ένωσης θα τον καθοδηγήσουν στα πρώτα του βήματα στον συναρπαστικό αυτό κόσμο. Θα τον βοηθήσουν στο να επιλέξει το τηλεσκόπιό του και θα του συστήσουν χρήσιμη βιβλιογραφία.

Οι δραστηριότητες της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης καλύπτουν ευρύ πεδίο θεμάτων όπως: παρατήρηση του ουρανού, αστροφωτογράφηση, οπτική παρατήρηση και ψηφιακή καταγραφή μεταβλητών άστρων, καταγραφή αποκρύψεων αστέρων από αστεροειδείς, καταγραφή βροχών μετεώρων, συστηματική καταγραφή των αμοιβαίων φαινομένων μεταξύ δορυφόρων των πλανητών Δία και Κρόνου κ.ά.

www.spartastronomy.gr