Yoga for Happy Kids

Yoga for Happy Kids

Η “Yoga for Happy Kids” είναι μία μέθοδος εναλλακτικής άσκησης που έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει στα μαθήματά της η Αριάδνη Οικονομίδη, Yoga Instructor και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι αποτέλεσμα παρατήρησης και μελέτης των παιδιών που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα μαζί της από το 2008. Βασίζεται στη δομή του σώματος και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία.
Στο μάθημα η προσέγγιση των παιδιών γίνεται με γνώμονα την προσωπικότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Σκοπός αυτής της μεθόδου είναι να αναδείξει την διαφορετικότητα του κάθε παιδιού και μέσα από μια διασκεδαστική και ασφαλή διαδικασία να αρχίσουν να μαθαίνουν τον εαυτό τους. Περιλαμβάνει ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ.
Τα παιδιά που επιλέγουν τη Yoga for Happy Kids μαθαίνουν να καλλιεργούν το σεβασμό και την αγάπη προς τον εαυτό τους και προς τους άλλους, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους καθώς και η αυτοεκτίμηση, νιώθοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο …happy kids!

Η Αριάδνη Οικονομίδη διδάσκει yoga από το 2008 και έχει εξειδικευτεί στην παιδική γιόγκα. Η βαθιά της γνώση για τα ευεργετικά οφέλη της yoga και η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησαν να δημιουργήσει τη μέθοδο “Yoga for Happy Kids”. Όραμά της είναι να εμπνέει και να βοηθάει τα παιδιά από μικρή ηλικία να ανακαλύπτουν τη χαρά, την εσωτερική δύναμη και την αυτοεκτίμηση μέσω της yoga. Έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για την παιδική yoga, τη yoga στην εγκυμοσύνη  και τη μεταγεννητική yoga, ενώ έχει εκπαιδευτεί ως δασκάλα βρεφικής και παιδικής κολύμβησης (baby swimming). Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματά της πάνω από 1000 παιδιά.
Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, yoga studios και luxury resorts σε όλη την Ελλάδα. Όπως Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο, MyPlace, Αστέρας Βουλιαγμένης, Myconian Collection, Divani Apollon Palace, ομάδα basket Μελισσίων. Επίσης, είναι υπεύθυνη και διεξάγει εκπαιδεύσεις δασκάλων στην GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School).