PASTABOUKIS
Ταλιατέλες με Μελάνι σουπιάς & Θαλασσινό νερό
€ 4,90
Κοτσίδες με Καπνιστή Πάπρικα
1 κριτικές
Κοτσίδες με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, Καπνιστή Πάπρικα, νερό & αλάτι!
1 κριτικές
Κοτσίδες με Καπνιστή Πάπρικα
Κοτσίδες με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, Καπνιστή Πάπρικα, νερό & αλάτι!
Πληροφορίες προϊόντος
Περιγραφή
Κοτσίδες με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, Καπνιστή Πάπρικα, νερό & αλάτι!
Γιατί Σιμιγδάλι;
Το σιμιγδάλι παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι κι όχι από το μαλακό τμήμα του σιταριού, από το οποίο παρασκευάζεται το αλεύρι για ψωμί, είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και σε άτομα που για ιατρικούς λόγους πρέπει να ελέγχουν τις τιμές του ζαχάρου στο αίμα, όπως οι διαβητικοί.(περισσότερα στις Λεπτομέρειες).
Οφέλη της Καπνιστής Πάπρικα
Η πάπρικα έχει καροτενοειδή, όπως λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Για να ξέρεις, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη κάνουν καλό στην όραση, εμποδίζοντας τις επιβλαβής ακτίνες του ήλιου να καταστρέψουν τον ιστό των ματιών. Από την άλλη, η βιταμίνη Α ενισχύσει τη νυχτερινή όραση και συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων.
Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στον έλεγχο της πήξης του αίματος και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας την βλάβη στα κυτταρικά λιπίδια.
Η πάπρικα είναι εξαιρετική πηγή και σιδήρου, που στηρίζει τη λειτουργία της αιμοσφαιρίνης και της μυοσφαιρίνης, δύο πρωτεϊνών που είναι επιφορτισμένες με τη μεταφορά και την αποθήκευση του οξυγόνου που χρειάζονται οι ιστοί για να λειτουργήσουν.
Λεπτομέρειες
440 γρ.
Γιατί Σιμιγδάλι; (Συνέχεια)
Γενικά, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με λίγα λιπαρά και πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.
Επίσης, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και νάτριο, πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει καθόλου βλαπτικά trans λιπαρά οξέα. Για τους λόγους αυτούς το σιμιγδάλι είναι μια υγιεινή τροφή που μπορεί να ενσωματωθεί με ασφάλεια σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή.
Πιο συγκεκριμένα, η υψηλή του περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κάνει το σιμιγδάλι μια τροφή που προσφέρει πολλή ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με έντονη δραστηριότητα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
Το σιμιγδάλι είναι επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμο και λόγω του καλίου που περιέχει. Το κάλιο βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς καθώς και στην ομαλή λειτουργία των μυών. Ο φώσφορος που περιέχει το σιμιγδάλι βοηθά στο μεταβολισμό, το μαγνήσιο στο να διατηρήσουμε υγιείς τους μύες μας, τα οστά και το νευρικό μας σύστημα, το ασβέστιο για να έχουμε γερά κόκαλα και ο ψευδάργυρος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Επίσης η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, αφού συμβάλλει στην καταπολέμηση της βλαβερής επίδρασης των ελεύθερων ριζών στα υγιή κύτταρα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει το σιμιγδάλι έχει αποδειχθεί πως, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων, βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος ενώ συμβάλει και στην πρόληψη των εκ γενετής γενετικών ανωμαλιών.
Τέλος, οι φυτικές ίνες που περιέχει το σιμιγδάλι, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, προστατεύουν από τον καρκίνο και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Tips
Κοτσίδες Καπνιστή Πάπρικα, με σπανάκι, αμύγδαλο και ταχίνι!
Υλικά:
1 πακέτο Κοτσίδες με Καπνιστή Πάπρικα PASTABOUKIS (500γρ.)
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. σπανάκι φρέσκο
5 κουτ. σούπας ταχίνι
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπανάκι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά PASTABOUKIS (με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και καθόλου αλεύρι, Καπνιστή Πάπρικα), πέντε (5’) λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το σπανάκι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσει το σπανάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε μισό φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Παίρνετε τις κοτσίδες απευθείας από την κατσαρόλα, χωρίς να τις σουρώσετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το σπανάκι. Προσθέτετε τη σάλτσα ταχίνι, ανακατεύετε.
Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το σουσάμι.
Καλή σας όρεξη!
Αποστολή & Επιστροφές
Παράδοση σε: | Δεν αποστέλλεται United States of America |
Αλλαγές & Επιστροφή Χρημάτων: | Μη αποδεκτές |
Άνθρωποι που αγόρασαν το προϊόν...
Rated
--
(0 Αξιολογήσεις )
5 αστέρια |
|
4 αστέρια |
|
3 αστέρια |
|
2 αστέρια |
|
1 αστέρια |
|
Recommended maker
1
times
Reviewed
Κριτικές προϊόντος
Περισσότερα PASTABOUKIS
Περισσότερα σε Φαγητό Προβολή όλων
Share this page