PASTABOUKIS
Ταλιατέλες με Μελάνι σουπιάς & Θαλασσινό νερό
€ 4,90
Ριγκατόνι με Αγελαδινό γάλα
1 κριτικές
Ριγκατόνι με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, φρέσκα αυγά, φρέσκο Αγελαδινό γάλα & αλάτι!
1 κριτικές
Ριγκατόνι με Αγελαδινό γάλα
Ριγκατόνι με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, φρέσκα αυγά, φρέσκο Αγελαδινό γάλα & αλάτι!
Πληροφορίες προϊόντος
Περιγραφή
Ριγκατόνι με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, φρέσκα αυγά, φρέσκο Αγελαδινό γάλα & αλάτι!
Γιατί Σιμιγδάλι;
Το σιμιγδάλι παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι κι όχι από το μαλακό τμήμα του σιταριού, από το οποίο παρασκευάζεται το αλεύρι για ψωμί, είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται με πιο αργό ρυθμό. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους αλλά και σε άτομα που για ιατρικούς λόγους πρέπει να ελέγχουν τις τιμές του ζαχάρου στο αίμα, όπως οι διαβητικοί. Γενικά, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με λίγα λιπαρά και πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο (περισσότερα στις Λεπτομέρειες).
Θρεπτική αξία του αυγού
Το αβγό περιέχει την ιδανική αναλογία αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισµός για να σχηματίσει τους ιστούς του (13 ουσιώδεις βιταμίνες και ιχνοστοιχεία).
Το αβγό είναι µια από τις σημαντικότερες πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β και ειδικότερα της χολίνης, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της µνήµης και τη βελτίωση της ικανότητας της αυτοσυγκέντρωσης.
Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να δράσουν προληπτικά έναντι στη µείωση της όρασης λόγω γήρατος. Επίσης, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ενοχοποιούνται για πολλές ασθένειες, και ιδιαίτερα τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος.
Ο κρόκος του αβγού είναι πλούσιος σε βιταμίνη D.
Λεπτομέρειες
440 γρ.
Γιατί Σιμιγδάλι; (Συνέχεια)
Γενικά, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με λίγα λιπαρά και πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο.
Επίσης, το σιμιγδάλι είναι μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και νάτριο, πλούσια σε φυτικές ίνες και δεν περιέχει καθόλου βλαπτικά trans λιπαρά οξέα. Για τους λόγους αυτούς το σιμιγδάλι είναι μια υγιεινή τροφή που μπορεί να ενσωματωθεί με ασφάλεια σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή.
Πιο συγκεκριμένα, η υψηλή του περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες κάνει το σιμιγδάλι μια τροφή που προσφέρει πολλή ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με έντονη δραστηριότητα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
Το σιμιγδάλι είναι επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμο και λόγω του καλίου που περιέχει. Το κάλιο βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών και της καρδιάς καθώς και στην ομαλή λειτουργία των μυών. Ο φώσφορος που περιέχει το σιμιγδάλι βοηθά στο μεταβολισμό, το μαγνήσιο στο να διατηρήσουμε υγιείς τους μύες μας, τα οστά και το νευρικό μας σύστημα, το ασβέστιο για να έχουμε γερά κόκαλα και ο ψευδάργυρος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Επίσης η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, αφού συμβάλλει στην καταπολέμηση της βλαβερής επίδρασης των ελεύθερων ριζών στα υγιή κύτταρα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει το σιμιγδάλι έχει αποδειχθεί πως, μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων, βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος ενώ συμβάλει και στην πρόληψη των εκ γενετής γενετικών ανωμαλιών.
Τέλος, οι φυτικές ίνες που περιέχει το σιμιγδάλι, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, προστατεύουν από τον καρκίνο και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Tips
Γρήγορο Σουφλέ με Ριγκατόνι!
Υλικά:
½ κιλό Ριγκατόνι 01 PASTABOUKIS
400γρ. ημίσκληρο τυρί τριμμένο
160 γρ. Γαλοπούλα Καπνιστή (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας)
3 αυγά
150 γρ. Κρέμα Γάλακτος
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ριγκατόνι για 5’.
Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα ριγκατόνι, προσθέτουμε και λίγο από τo τυρί. Ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες και τη διασκορίζουμε στο ταψί.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35’.
Καλή σας όρεξη!
Αποστολή & Επιστροφές
Παράδοση σε: | Δεν αποστέλλεται United States of America |
Αλλαγές & Επιστροφή Χρημάτων: | Μη αποδεκτές |
Άνθρωποι που αγόρασαν το προϊόν...
Rated
--
(0 Αξιολογήσεις )
5 αστέρια |
|
4 αστέρια |
|
3 αστέρια |
|
2 αστέρια |
|
1 αστέρια |
|
Recommended maker
1
times
Reviewed
Κριτικές προϊόντος
Περισσότερα PASTABOUKIS
Περισσότερα σε Φαγητό Προβολή όλων
Share this page