Αγρόκτημα Δρόσου
Το Κοκκινιστό
€ 4.00
Χωριάτικη Ντομάτα στον Τρίφτη 500γρ
0 reviews
Χωριάτικη Ντομάτα στον τρίφτη, φτιαγμένη απο φρέσκες υπαίθριες ντομάτες που παράγονται στο αγρόκτημα μας στην Αρχαία Επίδαυρο.
Χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
0 reviews
Χωριάτικη Ντομάτα στον Τρίφτη 500γρ
Χωριάτικη Ντομάτα στον τρίφτη, φτιαγμένη απο φρέσκες υπαίθριες ντομάτες που παράγονται στο αγρόκτημα μας στην Αρχαία Επίδαυρο.
Χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
Product info
Description
Χωριάτικη Ντομάτα στον τρίφτη, φτιαγμένη απο φρέσκες υπαίθριες ντομάτες που παράγονται στο αγρόκτημα μας στην Αρχαία Επίδαυρο.
Χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
Details
Συστατικά: Τριμμένη Ντομάτα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι
Tips
Η συνταγή, Κόκορας κρασάτος με μακαρόνια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του κόκορα.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο ίδιο λάδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄.
Ξαναβάζουμε τον κόκορα και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε 1΄-2΄ να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε λίγο ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί, ρίχνοντας λίγο-λίγο.
Τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας με κουτάλα.
Προσθέτουμε τη Χωριάτικη Ντομάτα στον τρίφτη και ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάσει τον κόκορα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 45΄ με 2 ώρες, και να δέσει η σάλτσα .
Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνουμε.
Vegan Συνταγή Αρακάς λαδερός κοκκινιστός αρακάς
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/4 φλ ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για το τελείωμα του αρακά.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να πάρουν χρώμα για 3΄.
Προσθέτουμε την Χωριάτικη Ντομάτα στον τρίτη και αφήνουμε να βράσει για 2'.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν τα υλικά.
Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Μετράμε τον χρόνο βρασμού από την ώρα που θα πάρει βράση ο κοκκινιστός αρακάς.
Αφού βράσουν τα υλικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που κρατήσαμε στην αρχή καθώς και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Βράζουμε για 10΄ επιπλέον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας και να μείνει ο λαδερός αρακάς μόνο με το λάδι του στο τέλος.
Shipping & Returns
Delivers to: | Does not ship to United States of America |
Refunds & Exchanges: | Not accepted |
More from Αγρόκτημα Δρόσου
More in Cook View all
Share this page